Hart voor Emmeloord | 39 aanmeldingen voor Project- en Klankbordgroep Hart-voor-Emmeloord
10724
post-template-default,single,single-post,postid-10724,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

39 aanmeldingen voor Project- en Klankbordgroep Hart-voor-Emmeloord

Vanuit Emmeloord en verschillende dorpen willen 39 inwoners meedoen aan 
de Project- of Klankbordgroep voor Hart-voor-Emmeloord. Aanmelden hiervoor kon tot en met 23 augustus. “Ik ben blij dat zoveel mensen willen meedenken. Daaruit blijkt de betrokkenheid om samen een plan en centrum te maken. Fijn ook om te zien dat er zowel vanuit Emmeloord als de dorpen belangstelling is”, aldus wethouder Suelmann. Uit alle aanmeldingen komen de aanvullende leden voor de Project- en Klankbordgroep voort.

Woensdagavond 26 augustus is de eerste kennismakingsbijeenkomst voor de leden die al eerder een plek kregen in de Project- en Klankbordgroep. Zo zijn er al vijf raadsleden die de gemeenteraad vertegenwoordigen in de Klankbordgroep ‘Hart voor Emmeloord’. Dat zijn: Margriet van de Velde (D66), Jeroen van der Boom (CDA), Ellen van Elk (PU), Willem Keur (VVD) en Sacha Werkman (ONS). Met deze vijf raadsleden is de Klankbordgroep voor de helft compleet. De overige vijf Klankbordgroepleden komen uit de samenleving van Noordoostpolder.

Behalve een Klankbordgroep wordt het open plan proces Hart-voor-Emmeloord ook begeleid door een Projectgroep. Uit de samenleving krijgen drie mensen een plek in 
die Projectgroep. Die bestaat verder uit een externe voorzitter, vijf ambtenaren van gemeente Noordoostpolder en vier leden die specifieke groepen vertegenwoordigen: Bedrijven Actief Noordoostpolder, winkeliersvereniging, jongeren 19nu en 10 dorpen overleg.

Openbare bijeenkomsten
Deelname aan de Project- of Klankbordgroep is niet de enige manier om mee praten over een aantrekkelijk en gezellig centrum van Emmeloord. De komende maanden zijn er verschillende openbare bijeenkomsten waar iedereen zijn/haar visie of concrete voorstellen kan geven over het gebied dat loopt van Onder de Toren tot het Smedingplein.

Dankzij een breed samengestelde Project- en Klankbordgroep en een actieve deelname van eigenaren, ondernemers, bewoners en andere belangstellenden wordt een visie op het centrum van Emmeloord gemaakt, die haalbaar en vernieuwend is en aansluit bij wat de samenleving wil. Dat kenmerkt Hart-voor-Emmeloord.