Hart voor Emmeloord | Gemeenteraad geeft groen licht voor centrumplan Emmeloord
12903
post-template-default,single,single-post,postid-12903,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Gemeenteraad geeft groen licht voor centrumplan Emmeloord

De gemeenteraad is gisteravond akkoord gegaan met het zogenoemde beeldkwaliteitsplan en de financiële onderbouwing voor Stadshart Emmeloord. Alleen SP en ONS stemden tegen. Wethouder Henk Suelmann vindt het beeldkwaliteitsplan een goede vertaling van het open planproces. Hij gaat de plannen nu bespreken met direct betrokkenen. Dat geldt ook voor bebouwing van het Jumboplein. Voor de zomer stelde de gemeenteraad al het stedenbouwkundig plan en de uitwerkingsagenda voor het centrum van Emmeloord vast. Het centrumgebied kan nu verder doorontwikkelen naar een krachtig, economisch sterk en aantrekkelijk hart voor Emmeloord.
Met de nieuwe plannen is ook het oude project financieel afgesloten. Zo kan het nieuwe Centrumplan een frisse start maken.

Financiële onderbouwing nieuwe Centrumplan
Het centrumplan is de uitkomst van het Open Planproces dat in 2015 van start ging. Het centrumplan betekent een nieuw begin voor de ontwikkeling van het centrum van Emmeloord. Maar de uitvoering van dit nieuwe Centrumplan kost ook geld. Van het plan zijn de te verwachten kosten en de dekking (opbrengsten) voor de komende 10 jaar in beeld gebracht in een zogenaamde programma-exploitatie. Deze exploitatie is de financiële onderbouwing van het centrumplan. De gemeenteraad heeft in juli 2016 vastgesteld dat het financiële resultaat van het nieuwe plan maximaal € 4 miljoen negatief mag zijn. De financiële onderbouwing laat zien dat het bedrag daar (ruim) binnen blijft. Om de raad in staat te stellen de uitvoering van het Centrumplan goed te volgen, krijgt de raad elke vier maanden een voortgangsrapportage.