Hart voor Emmeloord | Groen licht voor rotonde bij KJ straat, Onder de Toren en Espelerlaan
12575
post-template-default,single,single-post,postid-12575,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Groen licht voor rotonde bij KJ straat, Onder de Toren en Espelerlaan

Groen licht voor rotonde bij KJ straat, Onder de Toren en Espelerlaan

De nieuwe rotonde bij de KJ straat, Onder de Toren en Espelerlaan in Emmeloord wordt niet verschoven. Dat heeft het college besloten. “Kleine aanpassingen die binnen het huidige bestemmingsplan en verkeersbesluit mogelijk zijn, wil de gemeente nog overwegen in overleg met de omwonenden”, benadrukt wethouder Henk Suelmann.

Achtergrond
Op 14 november 2016 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen. Het college moest zich maximaal inzetten om belanghebbenden zo mogelijk tegemoet te komen door het aanpassen van de rotonde (opritten, belichting etc.) of het verschuiven ervan. Als er mogelijkheden zijn voor verschuiving van de rotonde buiten het huidige bestemmingsplan, moeten deze worden benut. Wanneer dit niet haalbaar blijkt, moet het huidige voorstel worden uitgevoerd. Eventuele aanpassingen mogen niet leiden tot vertraging door lange procedures, aldus de motie.

Gesprekken gevoerd
De gemeente heeft hierna alle belanghebbenden van de Espelerlaan, de Zeeasterstraat, de Koningin Julianastraat, De Deel 33 (Residence) en vertegenwoordigers van Sinke BV. individueel uitgenodigd voor een gesprek. De mogelijkheden van het (niet) verschuiven en eventueel aanpassen van de rotonde zijn uitvoerig besproken. Overigens betreft het een rotonde waarvan het bestemmingsplan en het verkeersbesluit eerder door de Raad van State goedgekeurd zijn.

Conclusie: verschuiven niet haalbaar
Uit de gesprekken met omwonenden/belanghebbenden komen tegengestelde belangen naar voren. Er is geen overeenstemming over één plek. Het uitgangspunt van de motie om te proberen om de rotonde te verschuiven is daarmee niet haalbaar. Er wordt nu een planning gemaakt voor de aanleg van de rotonde. De omwonenden krijgen een uitnodiging voor een vervolggesprek.