Hart voor Emmeloord | Meerderheid gemeenteraad kiest voor scenario ‘Compact Centrum’ in Emmeloord
11912
post-template-default,single,single-post,postid-11912,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Meerderheid gemeenteraad kiest voor scenario ‘Compact Centrum’ in Emmeloord

Voorkeur van de samenleving krijgt gehoor binnen de politiek

Meerderheid gemeenteraad kiest voor scenario ‘Compact Centrum’ in Emmeloord

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft zich uitgesproken voor realisatie van een compact centrumgebied in Emmeloord. Daarmee volgt de gemeenteraad de voorkeur van de samenleving. Nu kan het gekozen scenario worden uitgewerkt tot een programma met onder meer deelplannen, financiering en fasering. Eind dit jaar wordt dat programma aan de gemeenteraad voorgelegd. Wethouder Suelmann: “Ik ben blij met de keuze van de gemeenteraad. Nu hebben we ook politiek draagvlak voor een scenario en kunnen we werk maken van de uitvoering”.

Het scenario Compact Centrum bleek eerder ook het meest favoriet onder de inwoners, ondernemers en organisaties in Noordoostpolder. Dat maakte een een brede peiling duidelijk: van de ruim 1900 stemmen werd 60% hierop uitgebracht. In dit scenario voor de ontwikkeling van Emmeloord Centrum is sprake van een compact centrum tussen de Poldertoren en het Kettingplein.

Extra verblijfsgebied op De Deel
In het scenario ‘Compact Centrum’ komt op De Deel een extra verblijfsgebied. 
Het winkelgebied in dit scenario bevindt zich vooral in de Lange Nering West, tot het Kettingplein. Ook kan er een nieuwe supermarkt met woningen erboven komen vlakbij het Kettingplein (op locatie gesloopte flats). Op de kop van het Smedingplein maakt de huidige bebouwing plaats voor gerenoveerde of nieuwe woningen. Winkels in de Lange Nering Oost blijven hier of verhuizen in de loop der tijd naar leegkomende winkels in het compactere winkelgebied in de Lange Nering West.