Hart voor Emmeloord | Nieuw gebouw moet blikvanger worden
12958
post-template-default,single,single-post,postid-12958,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Nieuw gebouw moet blikvanger worden

Gemeente zet prijsvraag uit voor ontwikkeling van horecapaviljoen op De Deel

Eén van de uitkomsten van het Open Plan Proces is dat er een horecapaviljoen komt op De Deel in Emmeloord. De gemeente is op zoek naar een (combinatie van) ondernemer(s)die dit horecapaviljoen kan ontwikkelen, bouwen en exploiteren. Wethouder Henk Suelmann: “Daarom zet de gemeente een zogeheten prijsvraag uit. Begin december start de campagne voor deze prijsvraag. Half februari 2018 sluit de aanmelding voor ondernemers die aan de prijsvraag willen meedoen. In juni volgend jaar wordt naar verwachting bekend gemaakt wie het horecapaviljoen kan bouwen”.

Aansprekend gebouw
De gemeente hoopt een (combinatie van) ondernemer(s) te vinden die een bijzonder, aansprekend gebouw realiseren. Passend binnen het bestemmingsplan, de stedenbouwkundige uitgangspunten en het beeldkwaliteitsplan. Met een horeca-concept dat vernieuwend is ten opzichte van het bestaande aanbod in Emmeloord. De gemeente Noordoostpolder verkoopt de grond aan de winnende inschrijver. Met de verplichting om binnen een vastgestelde termijn het nieuwe paviljoen te bouwen en te exploiteren.

Hoe gaat de beoordeling?
De beoordeling van de ingediende plannen voor het horecapaviljoen spitst zich toe op de kwaliteit van het ontwerp, de uitvoering en het horecaconcept. Er zijn twee fasen in de procedure: een selectiefase waarin beoordeeld wordt op de ervaring op gebied van ontwerp, bouw en horeca-exploitatie. En een beoordelingsfase waarin de beoordeling gaat over de kwaliteit van ontwerp, uitvoering en horecaconcept. De beoordeling van de inschrijvingen ligt in handen van ambtelijke deskundigen, aangevuld met een externe deskundige voor vormgeving, welstand en een vertegenwoordiger uit de samenleving. Samen geven zij een advies aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het college neemt het eindbesluit.

Bekendheid
De prijsvraag voor de ontwikkeling en exploitatie wordt in de markt gezet, met publicatie op TenderNed. Daarnaast wordt deze prijsvraag aangekondigd op de website www.hart-voor-emmeloord.nl, met een facebookcampagne en met advertenties in bouwbladen, zoals de Cobouw.

Geïnteresseerden konden tot en met 9 februari 2018 hun inschrijvingen aanmelden. Begin januari vond een informatiebijeenkomst plaats.