Hart voor Emmeloord | Nieuwe initiatiefnemers voor Horecapaviljoen op de Deel
13386
post-template-default,single,single-post,postid-13386,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Nieuwe initiatiefnemers voor Horecapaviljoen op de Deel

Het horecapaviljoen op de Deel in Emmeloord wordt ontwikkeld en gebouwd door Evertsen Bouw uit Zwolle, naar een ontwerp van Korfker Architecten. Twee lokale ondernemers, Jarno van den Berg en Rudi van der Graaf, nemen de exploitatie voor hun rekening. Op maandag 1 juli 2019 ondertekenden de nieuwe initiatiefnemers de koop- en realisatieovereenkomst voor het horecapaviljoen op de Deel. Met hun plan voor een horecapaviljoen dat de naam BRUUT! meekrijgt, geven zij de Deel een belangrijke impuls voor een gezellig horecaplein aan de westkant van het centrum. De getekende overeenkomst is het resultaat van een onderhandse aanbesteding op basis van een concurrentiegerichte dialoog. Wethouder Wiemer Haagsma zette namens de gemeente zijn handtekening.

Foto ondertekening koop- en realisatieovereenkomst, vlnr. Harm Korfker, Maarten van Pijkeren, Wiemer Haagsma, Rudi van der Graaf en Jarno van den Berg

Oud en nieuw
Voor Evertsen Bouw is het een mooie opdracht in de Noordoostpolder: “We zijn enthousiast over de plek voor het horecapaviljoen. Toen bekend werd dat de opdrachtverlening vorig jaar niet door ging, hebben wij contact opgenomen met Korfker Architecten. Dat ontwerp en concept sprak ons aan. Ook de combinatie van een ontwerp- en bouwopdracht past bij ons”, zegt Maarten van Pijkeren, van Evertsen Bouw.
De mannen die het nieuwe horecapaviljoen gaan exploiteren zijn geen onbekenden in Noordoostpolder. Van den Berg is bedrijfsleider bij restaurant Da Enzo en Van der Graaf werkt momenteel als sous-chef bij van der Valk in Emmeloord. Twee gedreven jonge ondernemers met de ambitie om het centrum te verlevendigen in samenwerking met de omliggende horecabedrijven. Het paviljoen beweegt mee met het ritme van de dag. BRUUT! serveert een goede kop koffie, lekkere lunch, verrassende borrel en een smakelijk diner. Het paviljoen is geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. In het vernieuwende horecaconcept staat beleving centraal.

Ontwerp blijft, andere aanpak
Architect Korfker tekende voor het ontwerp. Harm Korfker:”Wij hebben voortgeborduurd op het ontwerp dat vorig jaar is gepresenteerd. Dat was goed en paste uitstekend binnen de door de gemeente aangegeven kaders. In samenspraak met Evertsen hebben we het ontwerp geoptimaliseerd. Verder zijn op verzoek van de huidige exploitanten enkele wijzigingen doorgevoerd, waardoor het beter aansluit bij hun wensen en ideeën.” Dat het proces vorig jaar strandde lag niet aan het ontwerp. Wethouder Haagsma:” Er speelden vorig jaar na gunning van de prijsvraag een aantal andere, vooral juridische en financiële zaken, waardoor de realisatie niet van de grond kwam. We hebben nu gekozen voor een andere aanbestedingsvorm. De opdracht en voorwaarden zijn op basis van dialooggesprekken geformuleerd. De gesprekken en de onderbouwing van het plan geven vertrouwen dat de initiatiefnemers in staat zijn het paviljoen te realiseren.”

Open in 2021
Nu de overeenkomsten zijn getekend, wordt een start gemaakt met de uitwerking van het ontwerp, het vergunningstraject en de voorbereiding van de bouw. De eerste zichtbare bouwactiviteiten worden rond februari 2020 verwacht. De planning is dat het paviljoen omstreeks januari 2021 zijn deuren opent.

Visual van het nieuwe horecapaviljoen Bruut!