Hart voor Emmeloord | Ondernemers kiezen vóór ondernemersfonds
12925
post-template-default,single,single-post,postid-12925,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ondernemers kiezen vóór ondernemersfonds

Het centrum van Emmeloord krijgt een ondernemersfonds. Wethouder Henk Suelmann: “Er is ruimschoots draagvlak voor, dat bleek toen alle stemmen waren geteld.” Van de 178 ondernemers die hun stem uit mochten brengen, heeft 118 dat gedaan. Daarmee werd de eerste belangrijke drempel voor draagvlak (minimaal de helft) ruimschoots gehaald.
Bijna 80% van de stemmers heeft voor de komst van een BIZ gestemd. Zij vertegenwoordigen samen een WOZ-waarde van 79% van het totaal aantal stemmers. De telling vond plaats onder toeziend oog van en werd vastgesteld door notaris Hartsuiker. Wethouder Henk Suelmann maakte de uitslag bekend tijdens de ledenavond van de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

Wethouder Henk Suelmann maakte de uitslag bekend tijdens de ledenavond van de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

Wethouder Henk Suelmann maakte de uitslag bekend tijdens de ledenavond van de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

Levendig centrum
Met het fonds wil de Stichting Centrumanagement Emmeloord meer traffic krijgen van winkelend en kopend publiek naar Emmeloord centrum. Dit door middel van goede marketing en activiteiten. Daarnaast zal ze bijdragen aan een sfeervol, schoon en veilig centrumgebied, versterken van het winkelaanbod en de leegstand bewaken. Jeroen Beekman, voorzitter van de stichting: “De BAN heeft zich hier heel goed bewezen. Dat als ondernemers samen de schouders eronder zetten, we hele mooie dingen kunnen organiseren voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers.”

Vijf jaar
De verwachte opbrengst van de BIZ is € 80.000 per jaar. De gemeente heeft bij de vaststelling van het centrumplan voor de komende 5 jaar € 40.000 per jaar toegezegd. De BIZ (Bedrijveninvesteringszone) gaat vanaf 1 januari 2018 van start en blijft tot 1 januari 2023 van kracht, daarna moet opnieuw een draagvlakmeting worden gedaan.