Hart voor Emmeloord | Opnieuw op zoek naar marktpartij voor horecapaviljoen op de Deel
13224
post-template-default,single,single-post,postid-13224,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Opnieuw op zoek naar marktpartij voor horecapaviljoen op de Deel

De prijsvraag van gemeente Noordoostpolder voor een horecapaviljoen op de Deel in Emmeloord heeft niet geleid tot een overeenkomst. Daarmee eindigt de prijsvraag. Dat betekent dat de gemeente opnieuw op zoek gaat naar een marktpartij voor de ontwikkeling van een horecapaviljoen voor de Deel. Hoe en onder welke voorwaarden, dat moet het college van B&W nog verder bespreken.

Prijsvraag
Gemeente Noordoostpolder schreef een prijsvraag uit voor de realisatie van een horecapaviljoen op de Deel in Emmeloord. De gemeente zocht daarmee ondernemers die het paviljoen wilden ontwerpen, bouwen en de horeca exploiteren. Er waren twee inschrijvingen. De eerste inschrijver, de combinatie Bouwbedrijf Doorn/ Korfker Architecten/ Johan Visser/ Harry Goos liet in september weten de opdracht terug te geven. Daarna zijn er gesprekken geweest met de tweede inschrijver: Da Enzo uit Emmeloord. Helaas kon ook dit plan, vanwege voortgaande ontwikkelingen niet binnen de vooraf gestelde voorwaarden worden gerealiseerd.

Wethouder Wiemer Haagsma betreurt de ontstane situatie: “Het was mooi geweest als we met de tweede inschrijver alsnog de plannen hadden kunnen realiseren. Wij hebben er samen veel energie in gestoken om dat mogelijk te maken. Maar ook nu zijn wij gebonden aan juridische spelregels en voorwaarden waarbinnen de plannen gerealiseerd moeten worden.”

Geïnteresseerd?
In maart 2019 start de reconstructie van de Deel. Een markante horecavoorziening past daar goed bij. De gemeente gaat nu nadenken over een vervolgprocedure. Partijen die geïnteresseerd zijn kunnen dit alvast laten weten door contact op te nemen met de heer N.van der Ende, projectleider centrum. Per mail: n.vanderende@noordoostpolder.nl. Telefonisch kunt u hem bereiken op nummer (0527) 63 34 78.