Hart voor Emmeloord | Plannen voor centrumlocaties gekozen
13008
post-template-default,single,single-post,postid-13008,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Plannen voor centrumlocaties gekozen

Om invulling te geven aan het centrumplan en daarmee te komen tot een Compact Centrum voor Emmeloord, zijn de afgelopen maanden verschillende uitvragen geweest. De plannen zijn de afgelopen weken beoordeeld. De locatie aan De Deel (in het park naast ’t Voorhuys) is voorlopig gegund aan Oost en Van Tilburg (OVT) en PBV Architecten. Voor de locaties in de omgeving van de Noordzijde, Kettingplein en de Boei is gekozen voor het voorstel van de Hoge Dennen, Interra en SUM Architecten. Wethouder Henk Suelmann: “Daarmee zetten we de eerste belangrijke stappen in de uitvoering van het centrumplan. Ik ben blij dat ondernemers met mooie plannen zijn gekomen, waardoor een meer levendig en aantrekkelijk centrum voor Emmeloord nu echt dichterbij komt.” Binnenkort worden eerst de direct belanghebbenden en daarna ook belangstellenden uitgenodigd om de plannen te bekijken.

Gebouw aan De Deel
Voor het gebouw in het groen aan De Deel (naast het ’t Voorhuys) is gekozen voor het plan van Oost en Van Tilburg (OVT) en PBV Architecten. Dit plan voor horeca, werken en wonen werd als meest passend beoordeeld en is voorlopig gegund. Belangrijke beoordelingscriteria waren duurzaamheid, klantbenadering, architectuur, financiën en de invulling van het programma.

Locaties omgeving Noordzijde, Kettingplein en De Boei
Voor de invulling van deze locaties is via een zogenaamd marktpropositietraject aan betrokken marktpartijen gevraagd om een beeld te geven van de mogelijkheden en de haalbaarheid. Het plan van Hoge Dennen, Interra en SUM Architecten heeft de voorkeur gekregen. Zij mogen hun voorstel nu verder uitwerken. Op deze locaties is ruimte voor (een) supermarkt(en) met daaromheen kleine winkels, horeca en dienstverlening. Ook moeten er woningen komen op de verdieping(en). Aan het vestigen van (een) supermarkt(en) zijn enkele voorwaarden verbonden. Belangrijke uitgangspunten voor de invulling van deze locaties waren de kaders en de ambities van het centrumplan. Ook de programmatische invulling, architectuur, de haalbaarheid, duurzaamheid en financiën zijn meegenomen.

Beoordeling
De plannen voor beide uitvragen zijn beoordeeld door een beoordelingscommissie. Dit is gedaan op basis van vooraf bepaalde beoordelings-/ toetsingscriteria. De beoordelingscommisie heeft een voorkeur uitgesproken. In beide uitvragen is het advies van de commissie unaniem door het college overgenomen.

Presentatie van de plannen
Binnenkort worden de direct belanghebbenden uitgenodigd om de plannen voor deze locaties te bekijken. Daarna wordt er een stadscafé georganiseerd voor belangstellenden. Zodra er een datum bekend is, publiceert de gemeente deze o.a. op de website www.hart-voor-emmeloord.nl.

Tijdens deze bijeenkomst worden bezoekers ook bijgepraat over de plannen voor de uitbreiding van het ’t Voorhuys en de CWI-locatie. De gemeente heeft met Sinke nieuwe afspraken over de planning, de aankoop en ontwikkeling van de CWI-locatie.

Horecapaviljoen
De uitvraag voor het horecapaviljoen op De Deel loopt nog. Hierover wordt naar verwachting in juni besloten.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de plannen voor het centrum van Emmeloord? Kijk op www.hart-voor-emmeloord.nl.