Hart voor Emmeloord | Scenario 3 ‘Compact Centrum’ is favoriet
11897
post-template-default,single,single-post,postid-11897,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Scenario 3 ‘Compact Centrum’ is favoriet

60% van de stemmen voor Hart-voor-Emmeloord:

Scenario 3 ‘Compact Centrum’ is favoriet

60% van de stemmen voor Hart-voor-Emmeloord:

Scenario 3 ‘Compact Centrum’ is favoriet

Scenario 3 ‘Compact Centrum’ is het meest favoriet onder de inwoners, ondernemers en organisaties in Noordoostpolder. Dat is de uitkomst van de peiling van Hart-voor-Emmeloord. Van de ruim 1900 stemmen is 60% hierop uitgebracht. In dit scenario voor de ontwikkeling van Emmeloord Centrum is sprake van een compact centrum tussen de Poldertoren en het Kettingplein.

Het college stelt de gemeenteraad voor om de voorkeur van de meerderheid te volgen en ook te kiezen voor dit scenario. Wethouder Henk Suelmann: “Fantastisch dat zoveel mensen hebben gestemd! Dat geeft de grote betrokkenheid aan bij de ontwikkeling van het centrumgebied. Ik ben ook blij met de duidelijke voorkeur voor één scenario. Er is draagvlak. We kunnen nu met elkaar een gezellig, gevarieerd en eigen centrum maken.”   

Op 23 maart wordt de gemeenteraad in een themabijeenkomst bijgepraat.
De raadsleden krijgen zo een goed beeld van de totstandkoming en inhoud van de scenario’s. Op 4 april is er een Ronde Tafel Gesprek over het raadsvoorstel. Op 18 april ten slotte, neemt de gemeenteraad een politiek besluit. Het gekozen scenario moet daarna worden uitgewerkt tot een programma met onder meer deelplannen, financiering en fasering. Eind dit jaar wordt dit programma vervolgens aan de gemeenteraad voorgelegd.   

Extra verblijfsgebied op De Deel

In scenario 3 Compact Centrum komt op De Deel een extra verblijfsgebied.
Het winkelgebied in dit scenario bevindt zich vooral in de Lange Nering West, op het Kettingplein. Ook kan er een nieuwe supermarkt met woningen erboven komen nabij het Kettingplein (op locatie gesloopte flats). Op de kop van het Smedingplein maakt de huidige bebouwing plaats voor gerenoveerde of nieuwe woningen. Winkels op de Lange Nering Oost blijven hier of verhuizen in de loop der tijd naar leegkomende winkels in het compactere winkelgebied op de Lange Nering West.

Achtergronden

Op 1 juni 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met het open planproces voor Emmeloord Centrum. In maart 2016 moesten er drie scenario’s liggen voor de ontwikkeling van Emmeloord Centrum. De gemeenteraad neemt het besluit over welk scenario wordt uitgevoerd. Zie voor meer achtergronden www.hart-voor-emmeloord.nl

10133_Stadscentrum Emmeloord_De Deel Scenario 3_20160222 10133_Stadscentrum Emmeloord_Kettingplein Scenario 3_20160222