Hart voor Emmeloord | Start Open Plan Proces voor toekomst Emmeloord Centrum
10695
post-template-default,single,single-post,postid-10695,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Start Open Plan Proces voor toekomst Emmeloord Centrum

Gezocht: leden voor de project- en klankbordgroep

 

Vandaag start officieel het Open Plan Proces (OPP) voor de toekomst van Emmeloord Centrum. Wethouder Suelmann startte het proces met het online zetten van een nieuwe website: hart-voor-emmeloord.nl. 
Wethouder Suelmann: “We gebruiken de site om informatie over het OPP te delen. Ook is er een Facebook pagina.” De gemeente is op zoek naar acht betrokken mensen voor het OPP. “Zij kunnen lid worden van de speciale project- en klankbordgroep die beide een belangrijke rol spelen. Ik heb alle vertrouwen in goede kandidaten. Er zijn veel mensen die Emmeloord een warm hart toedragen”, aldus de wethouder.

Opzet van het Open Plan Proces is om samen een plan voor het centrumgebied te maken. “Een plan bedenk je vandaag de dag niet meer van achter de tekentafel. 
Dat maak je samen: met de gemeente, met ondernemers en pandeigenaren en met bewoners, instellingen en andere belangstellenden uit Noordoostpolder”, licht de wethouder toe.

Zeven werkateliers
Deelname aan de project- of klankbordgroep is niet de enige manier. Iedereen wordt de komende maanden uitgenodigd om tijdens zeven openbare bijeenkomsten mee te praten en te denken over een aantrekkelijk en gezellig centrumgebied.

Begeleiding door stuur-, project- en klankbordgroep
Het proces wordt begeleid door een stuurgroep, een projectgroep en een klankbordgroep. In de project- en klankbordgroep zitten raadsleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Daarnaast zoekt de gemeente acht betrokken mensen in de Noordoostpolder. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden tot maandag 24 augustus aanstaande.

Gezocht: drie projectgroepleden en vijf klankbordgroepleden
De profielschets en selectieprocedure zijn te vinden op de website hart-voor-emmeloord.nl. De bedoeling is om in maart 2016 één of enkele scenario’s te hebben, waarmee de toekomst van Emmeloord Centrum vorm kan krijgen.