Hart voor Emmeloord | Tweede stadscafé van Hart-voor-Emmeloord op woensdagavond 12 april
12718
post-template-default,single,single-post,postid-12718,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Tweede stadscafé van Hart-voor-Emmeloord op woensdagavond 12 april

Inlopen mogelijk tussen 19.00 – 21.00 uur in ‘t Voorhuys

Er komt een tweede stadscafé van Hart-voor-Emmeloord. Op woensdag 12 april zijn inwoners en ondernemers ’s avonds welkom in ’t Voorhuys in Emmeloord tussen 19.00 en 21.00 uur. Daar kunnen ze reageren op de drie stedenbouwkundige varianten voor de ontwikkeling van het centrumgebied. “We verwachten dat het zaterdag bij het eerste stadscafé druk wordt. We organiseren een tweede stadscafé, zodat inwoners en ondernemers daar voor kunnen kiezen als dat beter uit komt”, legt wethouder Henk Suelmann uit.

Duidelijke richting
Afgelopen jaar heeft de samenleving zich uitgesproken over de toekomst van Stadshart Emmeloord. De voorkeur ging uit naar een Compact Centrum. Het college en de gemeenteraad hebben die voorkeur overgenomen. Daarmee is een duidelijke richting afgesproken. Het centrum moet compacter en gezelliger worden, gevarieerd blijven, eigen en duurzaam zijn. Een sfeervol gebied met ruimte voor evenementen en gratis parkeren.

Hoe ziet een Compact Centrum er uit?
Een Compact Centrum kan er verschillend uitzien. Want hoe zorg je dat het gezelliger wordt? Wat gebeurt er met De Deel? Is er behoefte aan extra woningen in het centrum? Wat is de marktruimte voor winkels en supermarkten? En zo ja, waar dan? Hoeveel parkeerplaatsen zijn er nu en in de toekomst echt nodig?

Drie stedenbouwkundige varianten
Deze vragen zijn de afgelopen periode verder onderzocht. Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met ondernemers, eigenaren, potentiële investeerders, de gemeenteraad en de Adviesgroep, waarin ook inwoners meedoen. Het resultaat van de onderzoeken en de inbreng vanuit de diverse gesprekken is verwerkt in drie (stedenbouwkundige) varianten voor een Compact Centrum. In het stadscafé vernemen wij graag de reacties hierop. Wat is er goed en wat spreekt minder aan?

Hoe verder?
Een Open Plan Proces kost tijd. Tegelijk wil iedereen graag snel resultaten zien van de inspanningen die we met elkaar leveren. Terecht wordt de vraag gesteld; wanneer gaat de schop de grond in? Oftewel: wanneer wordt De Deel aangepakt, de openbare ruimte, de bereikbaarheid, enzovoort?

Uiteindelijk toe naar één voorkeursvariant
De reacties op de verschillende varianten worden vertaald in een voorkeursvariant.
Deze leggen we dan nog een keer voor, opnieuw in een stadscafé. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit en is duidelijk wat er in het Compact Centrum gaat gebeuren. In 2018 kan dan worden gestart met de aanpak van De Deel. In 2018 en in 2019 worden woningbouw, winkels en supermarkten aangepakt.