Hart voor Emmeloord | Veel bezoekers op eerste openbare bijeenkomst
10951
post-template-default,single,single-post,postid-10951,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Veel bezoekers op eerste openbare bijeenkomst

Ruim 300 inwoners en ondernemers geven hun mening

Veel bezoekers op eerste openbare bijeenkomst

Ruim 300 bewoners en ondernemers hebben afgelopen zaterdag de speciale Hart-voor-Emmeloord ‘winkel’ in de Lange Nering bezocht. Daar hebben ze hun mening gegeven over de toekomst van het centrumgebied in Emmeloord tijdens de eerste openbare bijeenkomst van Hart-voor-Emmeloord. In de vier meter lange maquette van het centrumgebied zijn talrijke groene en rode ‘vlaggetjes’ neergezet met ideeën over wat goed is en over wat beter kan. De leden van de Project- en Klankbordgroep inventariseren deze ideeën zo snel mogelijk en maken ze daarna openbaar via de website hart-voor-emmeloord.nl.

Veel bezoekers hebben tijdens de gesprekken in de winkel aangegeven wat zij echt belangrijk vinden en wat zij missen in het centrum. Sommigen hebben plannen voor het hele centrumgebied of delen ervan ingediend. Wie de komende tijd langs de Lange Nering 39-41 loopt, kan in de etalage zien hoeveel ideeën er aangeboden zijn. De Project- en Klankbordgroep zijn blij met dit resultaat.

Uit de ideeën komt een aantal thema’s voort, die veel bewoners en ondernemers aangaan. Deze thema’s staan in de volgende openbare bijeenkomsten centraal. Om vervolgens tot meer samenhangende plannen voor het centrum te komen, die uiteraard ook weer tijdens de openbare bijeenkomsten besproken worden.

Verschillende bijeenkomsten
De komende maanden zijn er verschillende openbare bijeenkomsten waar iedereen zijn/haar visie en voorstellen kan geven over het gebied dat loopt van Onder de Toren tot het Smedingplein. Dankzij een breed samengestelde Project- en Klankbordgroep en een actieve deelname van eigenaren, ondernemers, bewoners en andere belangstellenden wordt een visie op het centrum van Emmeloord gemaakt, die haalbaar en vernieuwend is en aansluit bij wat de samenleving wil. Dat kenmerkt Hart-voor-Emmeloord.