Hart voor Emmeloord | Winkeliers vragen meer uitstallingen in centrum Emmeloord
13076
post-template-default,single,single-post,postid-13076,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Winkeliers vragen meer uitstallingen in centrum Emmeloord

Winkeliers en ondernemers beginnen in het centrum van Emmeloord met een proef, waarmee onderzocht wordt of uitstallingen in de winkelstraten kunnen staan.

De ondernemers in de winkelstraten van Emmeloord hebben dit aan de gemeente gevraagd. Ze willen graag ruimere uitstalregels voor reclameborden en goederen voor hun bedrijf, om winkelstad Emmeloord aantrekkelijker te maken voor het winkelende publiek.

Met de start van de proefperiode, worden vanaf april 2018 de regels verruimd. Ondernemers mogen tot april 2019 zelf de uitstallingen inrichten. Ze moeten hierbij wel rekening houden met de looproute van het winkelend publiek en bijvoorbeeld de aanrijroute voor de hulpdiensten.

Heeft u een bedrijf in het hart van Emmeloord en wilt u meedoen aan de proef? Meldt u dan eerst aan bij p.musters@noordoostpolder.nl

De verruiming van de uitstalregels gelden voor Lange Nering West, Kettingstraat, Kettingplein, Korte Achterzijde, Noordzijde en Beursstraat.

In maart is een enquête gehouden onder het winkelend publiek. Ze beantwoordden vragen over de beleving, aantrekkelijkheid en uitstraling van het centrum van Emmeloord. Deze enquête wordt aan het einde van de proefperiode herhaald. De uitkomst van de enquêtes wordt met de ondernemers besproken.