Hart voor Emmeloord | Zaterdag 10 oktober is de eerste openbare bijeenkomst voor het Open Plan Proces Hart-voor-Emmeloord.
Zaterdag 10 oktober is de eerste openbare bijeenkomst voor het Open Plan Proces Hart-voor-Emmeloord. In het hart van het centrumgebied, in een winkelpand in de Lange Nering s iedereen welkom tussen 13.00 en 18.00 uur.
centrumgebied, emmeloord, winkelpand, centrum, projectgroep
10925
post-template-default,single,single-post,postid-10925,single-format-standard,mkd-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-child-theme-ver-1.0.3,mkd-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Zaterdag 10 oktober: eerste openbare bijeenkomst Open Plan Proces Hart-voor-Emmeloord

Van 13.00 tot 18.00 uur; locatie Lange Nering 39-41

Zaterdag 10 oktober: eerste openbare bijeenkomst Open Plan Proces Hart-voor-Emmeloord

Zaterdag 10 oktober is de eerste openbare bijeenkomst voor het Open Plan Proces Hart-voor-Emmeloord. In het hart van het centrumgebied, in een winkelpand in de Lange Nering (voormalige drogisterij Meeuwsen), is iedereen welkom tussen 13.00 en 18.00 uur. Hier kun je aangeven wat je belangrijk vindt in het centrum en wat je mist. Ook kun je heel concreet aangeven welke plekken je in het centrum mooi vindt of juist lelijk. Op basis van jouw mening gaat de Projectgroep verder aan de slag met het centrumgebied van Emmeloord. Het gebied dat loopt van Onder de Toren tot het Smedingplein.

Wethouder Suelmann: “Ik reken op flinke belangstelling. Het centrumgebied van Emmeloord is immers van ons allemaal. Samen gaan we een plan en een centrum maken. Grijp je kans en doe mee!”, benadrukt hij.

Achtergronden

De eerste openbare bijeenkomst is voorbereid door de Project- en Klankbordgroep. De leden van deze groepen hebben er voor gekozen om te starten met een open vraag naar wat bewoners en ondernemers nu belangrijk vinden in het centrum, wat er gemist wordt en wat men van specifieke plekken van het centrum vindt.

Door open vragen te stellen, wil de Project- en Klankbordgroep horen waar de komende tijd de grootste opgaven en kansen liggen in het centrum. In de afgelopen jaren zijn hierover al veel ideeën aangedragen. Die worden meegenomen tijdens de openbare bijeenkomst. Maar zijn deze nog steeds belangrijk? Gaat het erom dat het centrum gevarieerd blijft, gezelliger wordt en de eigenheid moet versterken? En hoe kunnen nu stappen voorwaarts gezet worden?

Met de resultaten van de eerste openbare bijeenkomst proberen de Project- en Klankbordgroepleden de eerste conclusies voor het centrum te trekken. Deze conclusies worden in volgende openbare bijeenkomsten besproken en uitgewerkt tot drie verschillende scenario’s voor het centrum.

De voorbereidingen voor de bijeenkomst van 10 oktober, de bevindingen van deze bijeenkomst en de vervolgstappen zijn te volgen via de website hart-voor-emmeloord.nl. Op de vervolgstappen kan ook via de site gereageerd worden.